Αλέξανδρος Καραμανλίδης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1977. Αποφοίτησα από το Πειραματικό Λύκειο και το 1997 εισήχθην στην Στρατιωτική Ιατρική.

Αποφοίτησα το 2003 και αφού πήρα μέρος στην υγειονομική κάλυψη της Ολυμπιάδας του 2004 υπηρέτησα ως Υγειονομικός Αξιωματικός σε μονάδες του Έβρου , του Κιλκίς και σε ειρηνευτικές αποστολές.

Η ειδικότητά μου έγινε στο 424 ΓΣΝΕ και στην Α΄ Χειρουργική του ΓΝ ¨Παπαγεωργίου¨ . Κατά την ειδικότητά μου εκπαιδεύτηκα εκτός των άλλων στην προχωρημένη λαπαροσκοπική και στην χειρουργική παχυσαρκίας. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας εξειδικεύτηκα περαιτέρω σε κέντρα του εξωτερικού στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική και στη βαριατρική - μεταβολική χειρουργική.

Λόγω ιδιότητας (στρατιωτικός γιατρός), μεγάλο μέρος της εκπαίδευσή και του ενδιαφέροντός μου είναι και στην αντιμετώπιση του επείγοντος και τη χειρουργική τραύματος. Έχω πιστοποίηση στα ALS (Advanced Life Support), ATLS (Advanced Trauma Life Support), DSTC (Definitive Surgical Trauma Care) και είμαι εκπαιδευτής στο PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) και στο TCCC (Tactical Combat Critical Care).

Επί του παρόντος εργάζομαι στο 424 ΓΣΝΕ ως επιμελητής Επίατρος Χειρουργικής Κλινικής και ως χειρουργικός υπεύθυνος στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Από το 2016 συνεργάζομαι με το Παναγιώτη Δεληβοριά στη Γενική Κλινική συστήνοντας χειρουργική ομάδα.