Παναγιώτης Δεληβοριάς

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1966. Το 1984 με πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με υποτροφία ΙΚΥ (ίδρυμα κρατικών υποτροφιών). Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου χορηγήθηκαν 4 ακόμα υποτροφίες ΙΚΥ. Αποφοίτησα το 1990 με βαθμό 8,43.

Μετά τη στρατιωτική θητεία και την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου έλαβα τον τίτλο ειδικότητας γενικού χειρουργού το 1999.

Απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο 2003 με βαθμό άριστα και έγινα διδάκτορας του ΑΠΘ το 2007 με βαθμό άριστα

Από το 2000 ως το 2016 εργάστηκα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από όπου παραιτήθηκα τον Οκτώβριο του 2016 με το βαθμό του Διευθυντή. Στο Παπαγεωργίου ήμουν υπεύθυνος του τμήματος προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής και χειρουργικής της παχυσαρκίας. Εκπαιδεύτηκα σε πολλά κέντρα του εξωτερικού στο αντικείμενο της παχυσαρκίας και της προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Διοργανώσαμε πολλές ημερίδες και διημερίδες με θέματα προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής και χειρουργικής της παχυσαρκίας, όπως και πειραματικά χειρουργεία για την εκπαίδευση νέων συναδέλφων, με μεγάλη επιτυχία. Οργάνωσα τη μοναδική τότε πλήρη ομάδα παχυσαρκίας στη Βόρειο Ελλάδα και χειρούργησα εκατοντάδες παχύσαρκους ασθενείς, με όλη τη γκάμα των βαριατρικών επεμβάσεων και με αποτελέσματα παρόμοια με της διεθνούς βιβλιογραφίας. Δημοσιεύσαμε τα αποτελέσματά μας και έλαβα μέρος σε πολλά συνέδρια με εργασίες, αλλά και ως εισηγητής σε στρογγυλές τράπεζες. Το σπουδαιότερο βέβαια που κέρδισα στην πορεία αυτή των 16,5 ετών ήταν η αγάπη των ασθενών και η εκτίμηση προσωπικού και συναδέλφων.

Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2018 σε συνεργασία με το φίλο συνάδελφο Αλέξαντρο Καραμανλίδη στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκηςσυνεχίσαμε την πορεία μας, διενεργόντας κυρίως μείζονες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και επεμβάσεις βαριατρικές, με μεγάλη επιτυχία.

Από τον Αύγουστο του 2018 και λόγω της αποχώρησης του Αλέξανδρου Καραμανλίδη προκειμένου να εργαστεί σε Νοσοκομείο της Γερμανίας συνεργάζομαι με το Δημήτρη Καϊμάκη, γενικό χειρουργό, εξαιρετικό επιστήμονα, καταξιωμένο στο χώρο και με εξαιρετικό ήθος. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, περνάμε υπέροχα και το ίδιο νομίζω και οι ασθενείς μας.